Rahsia Bagaimana Penjual Ini Hasilkan RM21,584.15 Sebulan Di Ebay Terbongkar!

Ebayer ini…akaunnya masih baru.

Daftar ebay baru sebulan tetapi dengan strategi X, dia berjaya menghasilkan USD4830.50 sebulan atau bersamaan RM21,584.15!

Rahsianya ialah…Multiple Akaun + Produk Hot!

Ini sesuai dengan pepatah, “don’t put the eggs in one basket”.

Polisi ebay adalah tidak membenarkan penjual baru menjual dalam kuantiti/jumlah banyak dalam akaun yang baru untuk mengelakkan isu scammer.

Jadi untuk menghasilkan jualan 4 angka USD, anda perlukan multiple akaun untuk menghasilkan jualan yang banyak. Ia juga bagus untuk akaun paypal anda supaya ‘tidak terkejut’ dengn transaksi jumlah duit masuk yang banyak.

Mari kita tengok dan analisis akaun ini. Kesemua akaun ini dimiliki oleh orang yang sama.

cara buat duit di ebay

cara buat duit di ebay

Ini akaun baru yang didaftar selang tidak lama antara satu sama lain, antara Ogos hingga Okt 2016.

Inilah cara kita boleh menghasilkan pendapatan 5 angka walau polisi ebay tidak benarkan kita menjual dalam kuantiti yang banyak untuk akaun baru.

Histogram di bawah menunjukkan setiap lag mewakili 1 akaun. Keseluruhan jualan saller ini kalau kita ambil untung bersih 40% sahaja dari jualan dia;

40% x $4830.50 x RM4.47 = RM8636.94 (lebih kurang). Besarnya gaji part time dia!

Kesimpulan: tujuan artikel ini adalah untuk buka mata anda, bagaimana mahu survive di ebay. Orang lain boleh buat, maknanya anda juga boleh. Usah bagi banyak alasan. Jangan tunggu sampai dah terdesak perlukan duit baru mahu bertindak.

Sewaktu kita tidak perlukan duitlah, kita bina skill dan tambah pengetahuan bagaimana buat duit di ebay ini.

Kalau ada modal…jangan kedekut dan berkira untuk laburkan pada majlis ilmu dan bahan-bahan ilmiah. Semua pelaburan ilmu tidak akan merugikan. Malah ilmu ini yang akan membantu kehidupan kita.

# # #

Kredit: Perkongsian di atas adalah daripada Tuan Zul Ariffin

Jika anda berminat untuk belajar menjual di ebay. Tuan Zula da sediakan panduan lengkap untuk newbie, bagaimana mahu mulakan bisnes di ebay hanya dengan menggunakan kaedah dropship sahaja.

ADA 3 PAKEJ YANG BOLEH ANDA PILIH

1# Pakej berharga RM97

– Ebook Panduan Ebay Intelligence sahaja.

2# Pakej berharga RM197 (recommended!)

– Ebookk Panduan Ebay Intelligence

– Adobe Photoshop Portable

– Document template follow up customer

– Tools kit ebay

– Document template avatar multiple account

– 400 niche berpotensi di ebay

– Template keyword ebay feedback (Microsoft Word)

– Ultimate guide for dropshipping

– 50 ways to mae your first sale

–  Group support di Facebook

3# Pakej berharga RM497

– Bengkel ebay Intelligence.

– Ebookk Panduan Ebay Intelligence

– Adobe Photoshop Portable

– Document template follow up customer

– Tools kit ebay

– Document template avatar multiple account

– 400 niche berpotensi di ebay

– Template keyword ebay feedback (Microsoft Word)

– Ultimate guide for dropshipping

– 50 ways to mae your first sale

–  Group support di Facebook

>> BOLEH KLIK DI SINI UNTUK DAPATKAN PAKEJ EBAY INTELLIGENCE <<

p.s/ Jika anda rasa ini mahal. Cuba bayangkan keuntungan USD yang bakal diperolehi dari ilmu ebay yang anda dapat daripada ebook ini. Bayangkan juga jumlah RM selepas ditukar dari USD. Income anda mungkin berganda daripada nilai pelaburan ini.

 

 

Sebarkan artikel ini pada kawan-kawan...

8 comments

    1. Paling lama setelah bayaran dibuat… mungkin ambil masa 48jam. Paling cepat dalam tempoh 24jam. Tuan punya ebook tidak dapat online 24jam. Begitulah bila membeli online. Selalunya bila direct pay, ia akan terus dapat link download.

      Apa-apa pun periksa dulu bahagian Spam Box, mungkin email downlod masuk ke spam. Jika selepas 48jam belum ada link downlod, cuba balas email yang diberi.
      ayba recently posted…Ada Resepi Air Balang Soya Tak Tuan? Bulan Puasa Nak Dekat Dah Ni, Saya Cadang Nak Bisnes Air Balang Kat Bazar Ramadan La….My Profile

  1. kalau nk pos barang ke oversea.. biasa guna service courier apa bagus dan berbaloi x dgn untung jual produk selepas tolak modal dan kos penghantaran

  2. memandangkan ramai yang dah taw teknik ni, jual barang di ebay masih releven ke? x sangkut ngan traficc internet ker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge